Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Η συναρπαστική περιπέτεια της ζωής των ηρώων

Η φωτιά της καρδιάς
Ελένη Αποστολίδου
εκδ Λιβάνη

«Η Ναουσαία δεν φοβάται». Δεν φοβάται να ερωτευτεί, ν’ ακολουθήσει τον αγαπημένο της, να υπερασπιστεί την τιμή και τη λευτεριά, τη δική της και του Γένους.
Η Ελένη Αποστολίδου μάς μεταφέρει σε μια όχι και τόσο μακρινή εποχή και μας διηγείται γλαφυρά τη συναρπαστική περιπέτεια της ζωής των ηρώων. Ταυτιζόμαστε μαζί τους και ταξιδεύουμε στα πάθη και στην ιστορία χέρι χέρι με τη Μαρίγια, που αγάπησε μοιραία, χάραξε προσωπική πορεία και, ευλύγιστη σαν δέντρο και ταυτόχρονα ατρόμητη, δεν διστάζει να γκρεμίσει ό,τι της στερεί τον έρωτα και τη δημιουργία.
Η φωτιά στην καρδιά πυροδοτεί το ίδιο την αγάπη, τη συγχώρεση και την κατάκτηση της ελευθερίας. Από τις ζωογόνες στάχτες προβάλλει η καινούρια ζωή που επουλώνοντας τις πληγές θα οδηγήσει τη Μαρίγια και τους δικούς της στο μέλλον.
Παλιές ιστορίες που δεν ξέρει κανείς ν’ αναφέρει µε βεβαιότητα πότε, πού και πώς. Όπως την αφηγήθηκε ο εκάστοτε παππούς στο εγγόνι του, κι εκείνο στο δικό του και πάει λέγοντας. Τι και τι δεν χωρά µια τέτοια ιστορία. Από εκατόφυλλα ρόδα και τοµάρια βουβαλιών και κρυµµένους θησαυρούς ως τεκέδες και κεριά άσβεστα.

2 σχόλια:

  1. φαίνεται πολύ καλό βιβλίο.Γενικά προτιμώ τις γυναίκες συγγραφείς με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι δεν έχω ρατσισμό. Δεν επιλέγω τι θα διαβάσω με βάση το φύλο γιατί φοβάμαι οτι θα οδηγηθώ λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση