Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

... το σκοτεινό του νερού ...

Η λάμψη μιας αλλιώτικης ζωής
Κολιδάκης Δημήτρης

εκδ Άπαρσις

... Κι εκεί ματασκέφτηκε η γερόνισσα, όπως πολλά βράδια πριν σφαλίσουν τα μάτια με ύπνο... "Ο τόπος μας είναι ένας ουρανός γεμάτος φεγγάρια που κυνηγιόνται στις νύχτες μας. Ναι, στις νύχτες εμάς των μεγάλων και των "σοφών", τρομάρα μας! Αν σκορπίσουνε στη θάλασσα του κόσμου, σκέφτομαι μήπως το σκοτεινό του νερού στα σωθικά τα πάρει! Τα πάρει και τα πνίξει". Και το δάκρυ έπαιρνε τον κατήφορο και ίσα που σταμάταγε λίγο πιο πάνω από τα χείλια... κρατημένο! Λαμπυρισμένο! Ο τόπος της -Ο Ποταμίτης- τον πόναγε η γερόντισσα, και τα φεγγάρια... ναι, τα φεγγάρια -έτσι τα 'λεγε τα παιδιά, τα Ποταμιτάκια- πρώτο λόγο είχανε στη σκέψη της! Και δόστου πλενόντουσαν τα μάτια κάθε που το σκόρπισμα έπαιρνε ζωντάνια στο μυαλό...!

"Ο χρόνος κυλάει. Καθένας άλλο δρόμο της ψυχής του παίρνει. Και ο ουρανός, κάποια στιγμή, σκορπίζει τα φεγγάρια τούτα στη θάλασσα του κόσμου, ξεχειλίζοντας την από φως περίσσιο και πολύχρωμες ελπίδες για το αύριο. Και με το περπάτημα ανάμεσα σε εικόνες και σε στιγμές ανείπωτα μαγευτικές υφαίνεται το ριχτάρι μιας αλλιώτικης ζωής".

5 σχόλια:

  1. Ένα καταπληκτικό βιβλίο. Φάρος σε Αξίες για την εποχή μας!Θυμίζει Ηλία Βενέζη η γραφή του. ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η λάμψη μιας αλλιώτικης ζωής" του Δημήτρη Κολιδάκη έρχεται σε μια εποχή που τα οράματα και τα όνειρα θεωρούνται όχι μόνο ως νόημα αλλά και ως ουσία μηδενισμένες, να επαναφέρει τις λέξεις "άνθρωπος", "συναίσθημα" και "αγάπη" και να τις αναδείξει εκ νέου, προκαλώντας μια αύρα που όλοι αναζητούσαμε. Ασφαλώς και η γραφή του θυμίζει κλασικό συγγραφέα. Κάτι που έλειπε για χρόνια. Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apo ta pio kala vivlia tou mina einai "Η λάμψη μιας αλλιώτικης ζωής". Thymizei Xristovasili kai Hlia Venezi. BRAVO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΙΔΑΚΗΣ με την "Οικογενειακή Λογοτεχνία" του χάραξε ένα νέο δρόμο, άμεσο και αγαπητό στην Ελληνική βιβλιογραφία. Η γραφή του είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ και δικαίως αποκαλείταο ο νέος Παπαδιαμάντης της εποχής μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένας δάσκαλος από τα Γιάννενα12 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:37 μ.μ.

    ¨Εφερε ένα διαφορετικό στυλ γραψίματος. Θυμίζει εποχές που περάσανε αλλά θα τις ξαναζήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Το βιβλίο "Η λάμψη μιας αλλιώτικης ζωής" του Δημήτρη Κολιδάκη αξίζει μια ιδιαίτερη διάκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση