Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή Διαμαρτυρίας Συγγραφέων

Εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα

Με την επιστολή αυτή οι συγγραφείς που συνεργαζόμαστε ή συνεργαστήκαμε στο παρελθόν με τις εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ Α.Ε.» θέλουμε να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη απόφαση του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ να προχωρήσει στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο του εκδοτικού οίκου.

Τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» συμπληρώνουν 53 χρόνια ζωής. Πενήντα τρία χρόνια προσφοράς στο χώρο του βιβλίου, στην πνευματική ζωή και στον πολιτισμό του τόπου διαγράφονται με μια τυπική κυνική ανακοίνωση που επικαλείται «οικονομικές δυσκολίες » των μεγαλομετόχων του ομίλου! Προφανώς οι εργαζόμενοι, οι συγγραφείς, οι εξωτερικοί συνεργάτες δεν έχουν κανένα οικονομικό πρόβλημα!

Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό…

Με την απόφαση αυτή ο ΔΟΛ υλοποιεί με τον πιο κυνικό τρόπο την πολιτική του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Οδηγεί στην ανεργία 100 εργαζομένους και ακυρώνει το πνευματικό έργο εκατοντάδων συγγραφέων. Στέλνει ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του πολιτισμού, των κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αναφέρουμε ενδεικτικά πως ο ΟΜΙΛΟΣ δεν είχε καν την ευθιξία να μας ενημερώσει για την απόφασή του, την οποία πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο.

Οι συγγραφείς των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, διεκδικώντας παράλληλα την κατοχύρωση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τον πνευματικό μας μόχθο. Καλούμε το σύνολο των πνευματικών ανθρώπων της πατρίδας μας να υψώσουν τη φωνή τους απέναντι σε μια πολιτική που μας οδηγεί σε πολιτιστικό και εργασιακό μεσαίωνα, όπου μοναδική αξία αποτελεί το οικονομικό κέρδος!

ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση