Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΞΗ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΑΝΗΣ

Δέσποινα Κονταξή & Γιάννης Ντουμάνης

Η Δέσποινα Κονταξή κατοικεί και εργάζεται στην Καβάλα. Έχει σπουδάζει στη Σχολή Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης και ασχολείται με τις ολιστικές θεραπείες. Αρθογραφεί σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά έχει εκδώσει διάφορα εγχειρίδια, «Διάστρεμμα της Ποδοκνημικής Άρθρωσης», «Πρώτες βοήθειες στους αθλητικούς χώρους» κ.α. . Έχει ασχοληθεί με την κρυσταλλοθεραπεία, χρωματοθεραπεία, ηχοθεραπεία, ενεργειακή αρωματοθεραπεία και γίνεται Master Hypnotist και λίγο αργότερα γίνεται Reiki Master. Το 2007 εκδίδεται η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Εσένα σκέφτομαι που περιμένω». Το 2009 λαμβάνει το 2ο βραβείο στον 9ο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό Γερμανίας για το Ποίημά της «Κύπρος-Το μαρτυρικό νησί της Αφροδίτης», ενώ το ποίημά της «Μαύρες σιλουέτες» γίνεται πίνακας ζωγραφικής. Το 2010 εκδίδεται η δεύτερη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Η μοναξιά του κλινοβάτη». Έχει συνεργαστεί με το σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη μεταφράζοντας και αποδίδοντας ποιητικά την «Ορέστεια» του Αισχύλου στα αγγλικά για μια παραγωγή Off Broadway. Αυτή την στιγμή ετοιμάζει σε συνεργασία με τον Γιάννη Ντουμάνη ένα cd με γενικό τίτλο «Χαμόγελα Δραπέτες» σε μουσική του ιδίου.
Ο Γιάννης Ντουμάνης είναι μουσικός και έχει συνεργαστεί μουσικά με διάφορα συγκροτήματα. Το 2009 έφτιαξε το γκρουπ «Ξεκούρδιστες κιθάρες», ενώ κάνει και εμφανίσεις μόνος του.

Η Μοναξιά του Κλινοβάτη

CAFE ΑΙΟΛΙΣ, 1/10, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18.30

Κηλίδες
Κηλίδες πάθους που κυριεύουν
το κορμί και χρωματίζουν
τις σκέψεις με κάτι ανείπωτο.
Με κάτι που περιμένει να αναβλύσει
από τα βάθη της ψυχής
και να μας δώσει τη χαρά
της νιότης,
του έρωτα,
της ίδιας της ζωής.
Στάμπες φιλιών που αφήνονται
σε κάποιο σημείο του σώματος.
Με τον τρόπο τους ανταποκρίνονται
στο κάλεσμα ερωτικού αρώματος
που θέλει με τον τρόπο του
να κυριαρχήσει…
πάνω σε σκέψεις
πάνω σε πράξεις
πάνω στις όποιες προφυλάξεις.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 45’

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Απαγγελία: Δέσποινα Κονταξή
Μουσική: Γιάννης Ντουμάνης

ΟΝΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ:
Δέσποινα Κονταξή, despinakontaxi@hotmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση