Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

με νέες κυκλοφορίες βιβλίων!


Λεξικό αγγλοελληνικό και ελληνοαγγλικό εμπορικών, τραπεζικών και χρηματο-οικονομικών όρων, Ιωάννης Χρυσοβιτσιώτης, Ιωάννης Σταυρακόπουλος
«Όταν πριν από 50 περίπου χρόνια ξεκινούσαμε, από αδήριτη ανάγκη, την προσπάθεια για τη σύνταξη του Λεξικού, αποσκοπούσαμε στην αρωγή των συναδέλφων τραπεζικών, αλλά και όσων δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο οικονομικό χώρο. Με την πάροδο του χρόνου, τη διεύρυνση της ύλης και τα θετικά σχόλια του κοινού, διαπιστώσαμε ότι το λεξικό μας χρησιμοποιούνταν ευρύτατα και από τους σπουδαστές και τους φοιτητές των οικονομικών πανεπιστημίων και σχολών. Σήμερα, με την εδραίωση των ανοικτών αγορών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, υπό την πίεση της παγκοσμιοποίησης, έχουμε την πεποίθηση ότι ένα αναθεωρημένο χρηστικό και ερμηνευτικό βοήθημα είναι ακόμη πιο απαραίτητο. Ελπίζουμε ότι το εμπλουτισμένο φάσμα των λημμάτων, η αφθονία των διαφωτιστικών παραπομπών και η παράθεση των στατιστικών στοιχείων θα διευκολύνουν σημαντικά τους χρήστες. Η πολυετής επίπονη προσπάθειά μας για τη νέα αναθεώρηση του λεξικού και την επικαιροποίησή του με νέα λήμματα και διαφωτιστικές παρατηρήσεις αποτελεί σπάνιο εκδοτικό επίτευγμα.»



Η οικονομία της κρίσης, Νουριέλ Ρουμπινί, Στίβεν Μιμ, Απόσπασμα Βιβλίου!
Μάνατζμεντ -Τα μυστικά της επιτυχίας, Andrew Leigh
Πέρα από το κραχ, Gordon Brown
Άνθρωποι που ξεχωρίζουν, Malcolm Gladwell
Ηγεσία, μάνατζμεντ, ομαδικότητα, Νίκος Ε. Σκουλάς
Ο αριθμός του Πλάτωνα, Tom Petsinis



Η αδελφότητα των στεναγμών, Νίκος Ντακάκης
«Ένα μυθιστόρημα ποταμός, που ξεκινά να ξετυλίγεται στις αρχές του αιώνα. Οι ήρωες παλεύουν να κερδίσουν τη ζωή. Και, παρά τις αντιξοότητες, μοιάζει να τα καταφέρνουν. Ώσπου θα ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και τότε τα πάντα θα χαθούν. Οικογένειες ξεκληρίζονται. Σύζυγοι, πατεράδες κι αδέρφια εξαφανίζονται... Με το τέλος της Κατοχής κάποιοι θα προσπαθήσουν να ανεβούν ξανά στην κορυφή. Κάποιοι θα τα καταφέρουν, κάποιοι πάλι όχι... Και, μέσα σε αυτή τη δίνη, ο έρωτας που θα εμφανιστεί απρόσμενα θα αλλάξει την πορεία της ζωής των ηρώων, σφραγίζοντας μοιραία το πεπρωμένο τους. Η αγάπη ριζώνει στις καρδιές των πρωταγωνιστών, η μοίρα, όμως, άλλα είχε γράψει στα κατάστιχά της για κείνους, κι αυτοί, αγνοώντας τα όσα τους επιφυλάσσει η ζωή, παραδίδονται αμέριμνοι στα πάθη τους. Μίση, έρωτες, συγκρούσεις, λάθη. Και ένα μεγάλο μυστικό, που θα αποκαλυφθεί απειλώντας να οδηγήσει τους ήρωες στην άβυσσο...»

Το αίμα δεν σταματάει ποτέ, James Ellroy
Οι εγκαταλειμμένοι , Tim Tzouliadis
Για τη δυναμική της μεταβίβασης. Παρατηρήσεις για τον έρωτα μεταβίβασης, Sigmund Freud
Ο πόλεμος της μαύρης τρύπας, Leonard Susskind
American Vampire, Scott Snyder, Stephen King


PERIZITITO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση