Σάββατο, 5 Μαρτίου 2011

Η Ισλαμική κοσμοθεωρία και η Δυτική κοσμοθεωρία

Το βιβλίο του καθηγητή διεθνών σχέσεων και Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoglu) «Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες. Η επίδραση της Ισλαμικής και της Δυτικής κοσμοθεωρίας στην πολιτική θεωρία» μόλις κυκλοφόρησε! Μετά το ευπώλητο έργο του ίδιου συγγραφέα «Το στρατηγικό βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας», το οποίο προκάλεσε δεκάδες χιλιάδες σχόλια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο συγγραφέας επανέρχεται με το νέο του βιβλίο.

Στο "Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες" ο Αχμέτ Νταβούτογλου συγκρίνει, διαφοροποιεί και αντιπαραβάλλει την Ισλαμική κοσμοθεωρία με τη Δυτική κοσμοθεωρία και εξηγεί γιατί είναι θεμελιωδώς κάθετα διαφορετικές και ασύμβατες κάνοντας μία συστηματική περιγραφή του κόσμου του Ισλάμ.

Τονίζει τον θεοκεντρικό χαρακτήρα της Ισλαμικής κοσμοθεωρίας και το πώς αυτό επηρεάζει την πίστη, την ηθική, τα δόγματα, τις αυτοαντιλήψεις, την πολιτική, τον νόμο και τον τρόπο που συγκροτούν κοινωνικοοικονομικά και κοινωνικοπολιτικά το Ισλάμ. Φωτίζει έτσι πολλές πτυχές του μουσουλμανικού κόσμου που αριθμεί 1,5 δισεκατομμύρια πιστούς και που εκτείνεται πλανητικά. Τη στιγμή της κυκλοφορίας του στα ελληνικά, επίσης, τυγχάνει να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ερμηνείες, σύμφωνα με τον τουρκικό τρόπο σκέψης, των αιτίων της μεγάλης κρίσης στα Αραβικά κράτη της Μέσης Ανατολής. Οπωσδήποτε, περιγράφει και ερμηνεύει πλήρως τον βαθύτερο τρόπο σκέψης των ισλαμιστών ηγετών της Τουρκίας και τις βαθύτερες πνευματικές ρίζες του νέο-Οθωμανικού δόγματος.

Παραγγείλτε λοιπόν τώρα το βιβλίο από το PERIZITITO.GR και θα το έχετε την επόμενη μέρα της κυκλοφορίας του κατευθείαν στην πόρτα σας!!!


Τα δύο βιβλία του Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι αλληλοσυμπληρούμενα: Το "Στρατηγικό βάθος" αναπτύσσει τη στρατηγική εκπλήρωσης του νέο-Οθωμανικού δόγματος και το "Εναλλακτικές κοσμοθεωρίες" την Ισλαμική κοσμοθεωρία που αποτελεί την ιδεολογική βάση του νέο-Οθωμανισμού.
Αποκτήστε λοιπόν τώρα και τα δύο βιβλία μαζί από το PERIZITITO.GR !!!


Καλό διάβασμα και μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τη νέα σελίδα του PERIZITITO.GR στο FACEBOOK για να ενημερώνεστε για όλες τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων. Κάντε LIKE στη σελίδα μας και γίνετε μέλος της πιο περιζήτητης παρέας!

PERIZITITO.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση