Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Βιβλία και εφημερίδες


Βλέπω καθημερινά, εδώ και μήνες ... μη πω χρόνια, να "δωρίζονται" βιβλία από εφημερίδες και περιοδικά ... πώς σας φαίνεται αυτό? Θεωρείται ότι βοηθάει την λογοτεχνία, τους συγγραφείς και γενικότερα όλους όσους ασχολούνται με το χώρο?

(ελπίζω να θελήσετε να σχολιάσετε, γιατί πλέον σχολιάζεται μόνο την ανάρτηση του διαγωνισμού! πονηρούληδες!!!!)

4 σχόλια:

  1. Ένα είναι σίγουρο. Αυτά τα βιβλία δεν είναι καθόλου "δωρεάν". Έτσι κι αλλιώς τα βιβλία που δίνουν είναι παλιά ίσως και να έχουν αποσυρθεί εδώ και χρόνια και σε χείριστη ποιότητα εκτύπωσης. Από τη μία ίσως βοηθάει ορισμένους λογοτέχνες που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί να τους μάθουν οι αναγνώστες, από την άλλη βοηθάει κάποιους αναγνώστες που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα για αγορά βιβλίων των 20 ευρώ ή που θέλουν να έλθουν σε επαφή με την "κλασική" λογοτεχνία, αφού πολλά βιβλία είναι από τα λεγόμενα κλασικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω με τη Γιώτα,γενικά σεν το βλέπω αρνητικά και οι επισημάνσεις της είναι σωστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως στις μέρες που ζούμε, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι "προσφορά" βιβλίων από εφημερίδες και περιοδικά βοηθά κάποιους αναγνώστες. Αλλά δημιουργεί και πολλά προβλήματα, στην ποιότητα της λογοτεχνίας, στους συγγραφείς αλλά και στα βιβλιοπωλεία.
    Νομίζω πως με αυτό τον τρόπο η λογοτεχνία χάνει την αίγλη της .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για μένα, τα αντίτυπα αυτά έχουν γραφτεί- μεταφραστεί με τρόπο απλουστευμένο. Ίσως είναι ο πιο εκλαϊκευμένος τρόπος να έρθει κανείς σε επαφή με τη λογοτεχνία, την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και τα λοιπά. Θεωρητικά σαφώς αποτελεί μια θαυμάσια ιδέα. Θα συμφωνήσω όμως, στο ότι με αυτόν τον τρόπο η λογοτεχνία χάνει την αίγλη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση