Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Εκδηλώσεις Απριλίου - Μαϊου από τις εκδόσεις Αβγό

Απρίλιος 2009
Πέμπτη 2.04.09
Καφενείο της Επιστήμης -Πώς τα μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο

Ο Δρ. Γιώργος Ζαρκαδάκης, διευθυντής των Εκδόσεων ΑΒΓΟ, ο Δρ. Σπύρος Κιτσινέλης, επιστημονικός ερευνητής και ο Δρ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης, Μαθηματικός, Επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ, κουβεντιάζουν για το πώς τα μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο. Μια συζήτηση με το κοινό, για τη δύναμη των μαθηματικών στην καθημερινή ζωή και την επιστήμη.
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου Πώς τα μαθηματικά εξηγούν τον κόσμο του Τζέιμς Στάιν.
Στις 6 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 7.04.09 και Πέμπτη 9.04.09
Προημιτελικοί Famelab στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.
Οι Εκδόσεις ΑΒΓΟ είναι και φέτος χορηγοί του διαγωνισμού FameLab που διοργανώνει το British Council με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης.

Το μοντέλο του διαγωνισμού μοιάζει με τα τηλεοπτικά προγράμματα τύπου Pop Idol: οι υποψήφιοι θα έχουν 3 λεπτά στη διάθεσή τους για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα - χωρίς τη βοήθεια PowerPoint ή άλλων εποπτικών μέσων - μπροστά σε μια κριτική επιτροπή.

Οι προημητελικοί θα γίνουν: Τρίτη 7 Απριλίου 2008, στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία του British Council (Τσιμισκή 43, Εμπορικό Κέντρο Πλατεία). Πέμπτη 9 Απριλίου, στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48) .

Πληροφορίες: British Council, Αθήνα - Καίτη Γιακουμάκη τηλ: 210 3692 342
Katy.yakoumaki@britishcouncil.gr British Council, Θεσσαλονίκη – Χρυσούλα Μελίδου τηλ: 2310 378 314 chrysoula.melidou@britishcouncil.gr www.britishcouncil.org/greece

Μάιος 2009
Πέμπτη 14.05.09
Τελικός Famelab στον ΙΑΝΟ

Πέμπτη 28.05.09
Καφενείο της Επιστήμης -Η Φυσική του Ανέφικτου

Ο Δρ. Γιώργος Ζαρκαδάκης, διευθυντής των Εκδόσεων ΑΒΓΟ, ο Δρ. Βασίλης Καράβολας, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κουβεντιάζουν τα όρια της φυσικής και τις τεχνολογίες του μέλλοντος. Θα ταξιδέψουμε ποτέ με την ταχύτητα του φωτός; Θα διαβάζουμε την σκέψη; Θα κατασκευάσουμε χρονομηχανές;
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου Η Φυσική του Ανέφικτου του Μίτσιο Κάκου.
Στις 6 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση