Σάββατο, 9 Μαΐου 2009

2 Χρόνια Diavasame.gr

3 Μαΐου 2007 – 3 Μαΐου 2009
Χωρίς να το καταλάβουμε καλά-καλά, πέρασαν δυο χρόνια που ....διαβάζουμε παρέα. Οι κριτικές μας για τα βιβλία που διαλέξαμε, ο καθένας σύμφωνα με τις διαθέσεις και τις προσωπικές του επιλογές, ξεπέρασαν τις 400. Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι τίτλοι από μεγάλους, γνωστούς, αλλά και μικρούς, άγνωστους στους πολλούς, εκδοτικούς οίκους. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει και στις κριτικές παρουσιάσεις comics που αρχίσαμε αυτή τη χρονιά.
Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε: Από 80.000 επισκέψεις της πρώτης χρονιάς, ξεπεράσαμε τις 280.000 τη δεύτερη, που, από ό,τι φαίνεται από τη δυναμική η οποία διαπιστώνεται στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία μας, τον επόμενο χρόνο θα ξεπεράσουν και πάλι αυτόν τον αριθμό.
Περισσότερα από 55 άρθρα, συνεντεύξεις, εκδηλώσεις. Προβολή περισσοτέρων από 500 βιβλία. Συνεχίζουμε την κριτική ενός ξενόγλωσσου βιβλίου κάθε μήνα. Δύο αφιερώματα, στη λογοτεχνία της Ελλάδας και της Σκανδιναβίας.
Περισσότερα από 70 sites συνδεόνται με λινκ μαζί μας, ενώ μέσα από 3-4 μέχρι στιγμής sites που δημοσιεύουν τις κριτικές μας, προβάλλονται σε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες την ημέρα.
Ξεφύλλισμα των βιβλίων: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάσαμε το ηλεκτρονικό ξεφύλλισμα βιβλίων ώστε να μπορείτε διαβάζοντας να παίρνετε και γεύση από το ίδιο το κείμενο.
Ο δεύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος, που θα επαναληφθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο, και την έκδοση σε βιβλίο των 19 καλύτερων διηγημάτων, 19 πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων. Θα ανακοινωθεί σύντομα η ημερομηνία απονομής των βραβείων και το πάρτι που θα ακολουθήσει. Θα χαρούμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς.
Το Diavasame.gr, αποδεικνύεται να δικαιώνει ότι είναι, «η πρώτη αξιόλογη σελίδα κριτικής για το βιβλίο», όπως γράφτηκε στον τύπο, και απασχόλησε για την πρωτότυπη όσο και θετική του συμβολή στην υπόθεση βιβλίο πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
TV. Η συντακτική ομάδα του Diavasame.gr, από τον περασμένο μήνα, παρουσιάζει και τηλεοπτικά στο LOCAL T.V τα βιβλία που δημοσιεύονται με κριτική.
Το έργο που αναλάβαμε ήταν δύσκολο από την αρχή, αλλά λίγο η αγάπη μας για το διάβασμα και άλλο τόσο η καλή παρέα μεταξύ μας, βοήθησαν τον πρώτο καιρό μέχρι να αρχίσουμε να παίρνουμε κουράγιο από τα καλά σας λόγια και από τη συνεχή εγγραφή μελών από το σύνολο των διάφορων κοινωνικών ομάδων της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε, και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε ό,τι αρχίσαμε με το ίδιο μεράκι ενώ ανανεώνουμε την δέσμευσή μας να διατηρήσουμε το ίδιο ανεπηρέαστα, και τον τρόπο επιλογής βιβλίων, αλλά και τη
δημοσιοποίηση της γνώμης μας για το ταξίδι που κάναμε στις σελίδες του.
Η συντακτική ομάδα
(newsletter-www.diavasame.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση