Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη στο Περιστέρι

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη
Λευκό κοτσύφι, blue tree, μαύρο καράβι (Το κραχ και οι σεισμικές μετατοπίσεις στον νέο καπιταλισμό) τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2009 και ώρα 8 μ.μ. στο Palmie bistro στο Περιστέρι, πλατεία Μπουρναζίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Δημήτρης Σιούφας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Θεόδωρος Πάγκαλος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, τ. Υπουργός.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

PALMIE BISTRO
Κύπρου 69, πλατεία Μπουρναζίου, Περιστέρι
Πληροφορίες:
Πολιτικό Γραφείο Μίμη Ανδρουλάκη, τηλ. 210-76.49.495
Website:
www.mimis.gr, e-mail: androulakis@mimis.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μέσα από την ιστορία και τις σκέψεις υπαρκτών προσώπων και με επίκεντρο το οικονομικό κραχ 2007-10, ο Μίμης Ανδρουλάκης επιχειρεί να μυήσει τον αναγνώστη στη «βαθιά μνήμη» των κρίσεων και των μετασχηματισμών του καπιταλιστικού συστήματος, στα νέα υβρίδια, τα όρια, τα μυστήρια και στις σεισμικές μετατοπίσεις του νέου καπιταλισμού, που μετακινούν το βάρος του ανατολικότερα.
Όπως αναφέρει και ο Μίμης Ανδρουλάκης: Η εκλογή Ομπάμα στις ΗΠΑ μας υποχρεώνει να απαντήσουμε αν θα υπάρξει μια ακόμη ιστορική αλλαγή σκυτάλης ανάμεσα στους ηγεμονικούς πόλους του καπιταλισμού ή βαδίζουμε σταδιακά σε μια Τρίτη Εποχή της Παγκοσμιοποίησης δίχως πόλους. Δίχως αυτή την κατανόηση της βαθύτερης κατεύθυνσης της Ιστορίας τα επόμενα 20 χρόνια, δεν μπορεί να υπάρξει ένα νέο ιστορικό σχέδιο της προοδευτικής αριστεράς στον 21ο αιώνα.

Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη φιλοδοξεί να διεγείρει έναν προχωρημένο πολιτικό και επιστημονικό διάλογο γι’ αυτά τα ζητήματα με όλες τις δυνατές μορφές κεντρικά και τοπικά.
Στο ιστολόγιο του συγγραφέα, http:/mimisandroulakis.blogspot.com, ξεκινάει μια ξεχωριστή συζήτηση και περιμένει τις σκέψεις των αναγνωστών.
Σκέψεις και σχόλια γίνονται επίσης δεκτά στον αριθμό φαξ 210 7647917, στη διεύθυνση e-mail
androulakis@mimis.gr και στην ιστοσελίδα www.mimis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση