Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Ο Κώστας Καρακάσης στο Άργος

Εχθές πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο KADINSKY του Άργους η παρουσίαση του ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΑ, μια παρουσίαση πραγματικά μο-να-δι-κή!!!!!

Κατ' αρχάς ο χώρος ήταν υπέροχος. Οθόνες μετέδιδαν την εκδήλωση σε όλα τα επίπεδα. Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών αλλά και εμού!Δεν είχα ξαναδεί τόσο κόσμο σε παρουσίαση βιβλίου, ούτε δικού μου ούτε άλλου συναδέλφου. Πάνω από 200 άνθρωποι στριμώχτηκαν μέσα και έξω από των χώρο για να παρακολουθήσουν μέσα σε σχεδόν "θρησκευτική κατάνυξη" την εκδήλωση.!!

Πρώτος ομιλητής ο Δημ.Κωνσταντάρας. Δεν χρειάζεται να πώ περισσότερα για όλα όσα είπε. Θα τα ακούσετε "ζωντανά" από το βίντεο που θα ανέβει στο Φέϊς μπούκ λίαν συντόμως. Ακολούθησε η πρώτη ανάγνωση και οι...εκπλήξεις της βραδυάς. Η συγκίνηση όλων άγγιξε το "κόκκινο" όταν ο Νίκος Ταρατόρης άρχισε να διαβάζει το μέρος όπου η Αλκυόνη συναντά τυχαία ένα Χριστουγεννιάτικο βράδυ τον Ίωνα, να παίζει στην μέση του δρόμου τον "Θάνατο του κύκνου"... Από κάποια αθέατη γωνιά του χώρου, η Μόνικα Παπαϊωάννου έπαιζε ζωντανά το ίδιο κομμάτι με εξαίρετο λυρισμό, συνοδεύοντας την ανάγνωση του κειμένου. Στην συνέχεια μαζί με τον γυιό της κατέβηκαν στην κυρίως αίθουσα και συνέχισαν να παίζουν μικρά μέρη από σελίδες των Μότσαρτ και Μπάχ για δύο βιολιά!!

Μετά μίλησε ο Καθηγητής Κοινωνιολογίας κ.Γ.Κόνδης τον οποίο επίσης θα ακούσετε στο ίδιο βίντεο... Τέλος διάβασα και εγώ ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου ενώ στην οθόνη παιζόταν ξανά το εξαίρετο βίντεο-κλιπ που είχε κάνει η Κλειώ των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ για την προβολή του βιβλίου μου....
Και ακολούθησε η υπογραφή των αντιτύπων που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Θα δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες..... Με κάθε αληθινή μετριοφροσύνη δεν σας κρύβω ότι ήταν η καλύτερη παρουσίαση βιβλίου που έσω ζήσει μέχρι σήμερα...

Χρωστούσα στην πόλη του Άργους αυτή την παρουσίαση, μιας και τα πέντε προηγούμενα βιβλία μου είχαν παρουσιαστεί μόνο στο Ναύπλιο. Το βιβλιοπωλείο ΕΚ ΠΡΟΟΙΜΙΟΥ του Τάκη Ουλή, ανέλαβε την ευθύνη της εκδήλωσης, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Φορέα ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ αλλά και τον συμμετοχή του Δήμου Άργους! Αφίσσες και προσκλήσεις γέμισαν Ναύπλιο και Άργος και εστάλησαν έγκαιρα παντού, ο σκηνοθέτης Ν.Ταρατόρης ανέλαβε και προετοίμασε τα "χάπενινιγκς" της βραδυάς και ήταν και ο αναγνώστης ενός μεγάλου αποσπάσματος του βιβλίου. Ο ιδιοκτήτης του πολυχώρου KADINSKY έκανε τα αδύνατα δυνατά για να διευκολύνει τους πάντες και για τα πάντα. Όλα μα όλα οργανώθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο που θύμηζε πραγματικά εκδήλωση Ευρωπαϊκου επιπέδου....

Είχα την τιμή να έχω επίτιμο καλεσμένο τον κ.Δημ. Κωνσταντάρα και την γοητευτική σύζυγό του, ο οποίος έκανε για δεύτερη φορά παρουσίαση βιβλίου μου. Επίσημο ομιλητή είχα τον Καθηγητή Κονωνιολογίας κ. Γ.Κόνδη που μας άφησε όλους άφωνους με την εμπεριστατωμένη παρουσίαση όχι μόνο του ΒΙΟΛΟΝΙΣΤΑ αλλά και σχεδόν όλου του συγγραφικού μου έργου!!!
Με τίμησαν με την παρουσία τους ο τ.Βουλευτής και τ. Δήμαρχος Ναυπλίου κ.Γεώργιος Τσούρνος. Ο Δήμαρχος Νέας Κίου κ. Γ.Μανινής. Ο αντιδήμαρχος Άργους και επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού κ. Κ.Γκαργκάτσουλας. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΑΛΑΜΙΔΗΣ κ.Γ. Μαντάς. Φίλοι Καθηγητές εκπαιδευτικοί και διακκεκριμένοι επιστήμονες από Ναύπλιο και Άργος. Η Ιωάννα Contento-Garossi που ταξίδεψε από την Τεργέστη μέχρι το Άργος για την εκδήλωση, μιας και είναι το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο είναι αφιερωμένο το βιβλίο μου.

Σε όλους χρωστώ ένα μεγάλο Ευχαριστώ και όλως ιδιαιτέρως στον φίλο Τάσο Τσάνγκο που υπήρξε ο κύριος συντονιστής όλων των δράσεων για την καλύτερη παρουσίαση της εκδήλωσης, όπως και στην κ.Μόνικα Παπαϊωάννου και τον βραβευμένο ήδη γυιό της που πλαισίωσαν μουσικά την όλη εκδήλωση. Τέλος στον Τάκη Ουλή και στο ζεύγος Νίκο και Πίνκα Ταρατόρη για την συμμμετοχή της ΑΡΓΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, που δεν κουράζονται να προσφέρουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση κάθε Πολιτιστικής δράσης στον Νομό Αργολίδας.
(από το blog του κ. Καρακάση http://blog.k-karakassis.gr/)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση