Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Η ποιητική συλλογή της Κατερίνας Καριζόνη

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Κατερίνας Καριζόνη στο βιβλιοπωλείο Ιανός, στο κέντρο της Αθήνας. Το βιβλιοπωλείο διαθέτει ειδική αίθουσα για διαλέξεις, όπου οι παρευρισκόμενοι έχουν την ευκαιρία ν'απολαύσουν τον καφέ τους ή το ποτό τους. Πολύς κόσμος τίμησε με την παρουσία του την Κατερίνα Καριζόνη, μια από τις τελευταίες υπέρμαχους της ποίησης στην εποχή μας.

H Κατερίνα Καριζώνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη . Σπούδασε οικονομικά.

Είναι διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές : Πρωτοβρόχια , 1969, Διαστάσεις , 1972, Πινόκιο, 1975, Αναπάντεχο Καλοκαίρι, εκδ. Εγνατία 1978, Τσάϊ και Μυθολογία , εκδ. Ν. Πορείας , 1985, Πανσέληνος στην οδό Φράγκων , εκδ. Εντευκτηρίου , 1990,


Τα παγώνια της Μονής Βλατάδων, 1992, Ο ράφτης Ραντοσλάβ από το 1470, εκδ. Ίνδικτος , 2001, Το θηλυκό πρόσωπο της ποίησης στη Θεσσαλονίκη, ανθολογία , εκδόσεις Ερωδιός , 2006. Ασχολήθηκε παράλληλα με την παιδική λογοτεχνία. Το 1997 εξέδωσε το μυθιστόρημα με τίτλο «Ο άγγελός μου ήταν έκπτωτος» εκδ. Καστανιώτη , το 2001 το μυθιστόρημα «Βαλς στην Ομίχλη» , εκδ. Καστανιώτη , το 2004 «Το τσάι με τον Καβάφη» και το 2006 το μυθιστόρημα «Μεγάλο Αλγέρι» από τις ίδιες εκδόσεις . Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά με κριτικές βιβλίου, δοκίμια , λογοτεχνικά κείμενα. Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο ΡΕΣΑΛΤΟ είναι μια συγκεντρωτική ποιητική συλλογή, ένα ανθολόγιο ποιημάτων που γράφτηκαν από το 1969, μέχρι και το 2008 και περιλαμβάνει ποιήματα και από τις προηγούμενες ποιητικές συλλογές.

Την παρουσίαση προλόγισε η ποιήτρια Χλόη Κουτσουμπέλη, η οποία απήγγειλε διάφορα ποιήματα της Κατερίνας Καριζώνη και στη συνέχεια ο συνθέτης Μιχάλης Γρηγορίου έπαιξε στο πιάνο μελοποιημένα ποιήματα της ποιήτριας σε δική του σύνθεση, τα οποία τραγούδησαν η Σαββίνα Γιαννάτου και ο Δώρος Δημοσθένους.
Στη ερώτησή μας, αν θα εγκατέλειπε την ποίηση για να γράφει στίχους για σύγχρονα τραγούδια, η κυρία Καριζώνη απάντησε πως δε θα το έκανε ποτέ, γιατί η ποίηση είναι στο αίμα της, είναι ο τρόπος έκφρασής της και δε θα δεχόταν ποτέ να γράφει "κατά παραγγελία". Εξάλλου, όπως είπε, ποτέ δεν την ενδιέφερε να βγάλει χρήματα Δώρος Δημοσθένους - Σαββίνα Γιαννάτουαπό την ποίηση.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο για το βιβλίο εδώ: Κατερίνα Καριζόνη...
Για απευθείας επικοινωνία με την Κατερίνα Καριζώνη επισκεφτείτε το blog της: www.karizoni.blogspot.com



(http://www.istories.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=258:karizoni&catid=74:books&Itemid=170)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση